Pasta ze zelených oliv s černými lanýži, kterou ocení i ten nejnáročnější mlsný jazýček.
Pěstování oliv na Krétě sahá už do období Minojské civilizace cca 2700 př.n.l. a dodnes se mu Kréťané poctivě věnují. Olivy se nejčastěji zpracovávají na výrobu olivového oleje, ale vyrábí se z nich i tato výtečná pochoutka, která by neměla chybět na Vaší narozeninové či jiné oslavě nebo na Silvestrovském stole.
Lanýž je druh houby, která se sbírá na podzim a je jednou z nejvzácnějších a nejvyhledávanějších ingrediencí v gastronomii. Přezdívá se mu černé zlato. Své renomé si získal jedinečnou a intenzivní vůní a bohatou chutí. Využívá se v široké škále pokrmů jako např. těstoviny, rizoto, omáčky… cena se často odráží na vzácnosti a náročnosti sběru.
Ideální na jednohubky nebo s čerstvým pečivem.
Balení: sklo, 135g